Skip to main content

I podcastserien Norsk fotografi nå møter du i denne åttende episoden fotograf Marie Sjøvold i samtale med journalist Øystein Lie.

I podkastserien tar Lie deg med inn i livene til landets beste fotografer, hvor de forteller om sitt engasjement og arbeid med fotografi. Samtalene i podkasten gir et dypt innblikk i hva som driver de forskjellige fotografene, der de deler sine tanker bak prosjektene og bildene sine.

– Når du fotograferer folk som sover, så skjer det veldig lite. Likevel må en jobbe med de få tingene som skjer. De små nyansene som natten gir, forteller Marie Sjøvold i episode åtte av podcastserien der reporter Øystein Lie møter noen av landets mest profilerte fotografer.

Om sitt prosjekt der Sjøvold fotograferte mennesker som sover forteller hun:

– Noen hadde en energisk søvn vil jeg si, brå bevegelser, en slags kraft i søvnen sin. Noen var veldig stille. Ei som jeg fotograferte er en maler, så hun lå og malte i søvne. Du så at hånden hennes fortsatte å gå etter at hun hadde sovnet, sier Sjøvold i denne podkasten.

Øystein Lie (f. 1970) er en frilansreporter, forfatter og fotograf som holder til på Frosta i Trøndelag. Lie har de siste årene levert reportasjer hovedsakelig til DN Lørdag, D2 og A-magasinet.

Tidligere episoder:

Episode 1 – Helge Skodvin

Episode 2 – Therese Alice Sanne

Episode 3 – Tomm W. Christiansen

Episode 4 – Morten Andersen

Episode 5 – Rebecca Shirin Jafari

Episode 6 – Knut Egil Wang

Episode 7 – Ivar Kvaal

This site is registered on wpml.org as a development site.