Skip to main content

I denne syvende episoden av NJPs podcastserie forteller Ivar Kvaal blant annet om hva som driver han som fotograf.

– Du må ha en tanke, en drive og vite hva du vil. Så får du gode bilder. Men det som er vanskelig, er å finne ut hva man vil. Så lenge du har stamina til å stå i det og holde på, så får du noe bra ut av det til slutt. Du må bare definere hva som er bra, og hvordan du har tenkt å komme dit, sier Kvaal. Han var med i Norwegian Journal of Photography fra 2013 til 2015 med sitt prosjekt fra Hessdalen.

I podkastserien tar reporter Øystein Lie deg med inn i livene til landets beste fotografer, hvor de forteller om sitt engasjement og arbeid med fotografi. Samtalene i podkasten gir et dypt innblikk i hva som driver de forskjellige fotografene, der de deler sine tanker bak prosjektene og bildene sine.

– Da jeg begynte (å fotografere), så visste jeg ganske tidlig hvem jeg var og hva slags bilder jeg ville ta, men det tok litt tid før jeg turte å bare gjøre det som jeg ville gjøre, fordi jeg måtte tjene penger og fordi jeg ville få mer jobb, rett og slett. Ikke sant, jeg ville please oppdragsgiverene mine, jeg ville vise at jeg kunne ta slike bilder som de ville ha, sier fotograf Kvaal.

– Men så holder man på en stund, så skjønner man at hvis jeg skal holde på med å please andre, så kan jeg gjøre noe helt annet. Da kan jeg stå en kaffebar eller finne meg noe annet å gjøre, fordi det må være noe mer enn bare å få den lønna man trenger. Det må gi mer. Det må være mening i det, sier Kvaal i denne podkasten.

Øystein Lie (f. 1970) er en frilansreporter, forfatter og fotograf som holder til på Frosta i Trøndelag. Lie har de siste årene levert reportasjer hovedsakelig til DN Lørdag, D2 og A-magasinet.

Tidligere episoder:

Episode 1 – Helge Skodvin

Episode 2 – Therese Alice Sanne

Episode 3 – Tomm W. Christiansen

Episode 4 – Morten Andersen

Episode 5 – Rebecca Shirin Jafari

Episode 6 – Knut Egil Wang

This site is registered on wpml.org as a development site.