Skip to main content

Giulia Mangione ble søndag tildelt Luigi Ghirri-prisen under en seremoni på Palazzo Dei Musei i Modena, Italia.

I løpet av sin periode i NJP har Mangione jobbet med sitt prosjekt som forteller om hvordan folk forholder seg til frykten for verdens undergang – The Fall. Hun har ved hjelp av en flere ukers roadtrip i USA, visualisert hvordan mennesker både forbereder seg og håndterer denne frykten.

Og det var for dette prosjektet fotografen ble tildelt Ghirri-prisen, som inkluderer 4.000 euro samt separatutstilling på Triennale di Milano.

Juryens sa blant annet at Mangione fikk prisen: «For den solide forskningen, for den fotografiske kvaliteten på arbeidet, og for å ha undersøkt temaet av tilhørighet i forhold til følelsen av slutten».

Prisen ble delt ut i forbindelse med den tredje dagen av utstillingen Belonging to Young Italian Photography #10 i Palazzo Dei Musei i Modena.

«Jeg takker kuratorene som alltid legger så mye innsats og lidenskap i dette prosjektet, som gir oss mer og mer verdi fordi det hjelper oss til å stille oss selv spørsmål og finne svar hvert år”, sa kulturrådmannen Annalisa Rabitti under prisutdelingen søndag. 

The Fall inneholder en serie fotografier som ser på populære myter rundt temaet Apokalypsen og konspirasjonsteoriene knyttet til den. Prosjektet har også til hensikt å observere hvordan tilhørighet til et religiøst samfunn eller en kult kan få folk til å føle seg tryggere og mer beskyttet mot det de frykter kan skje.

This site is registered on wpml.org as a development site.