Skip to main content

Fotograf Brian Cliff Olguins NJP-prosjekt Bror stilles i disse dager ut på Fotografiens Hus i Oslo.

Nyhetsmedier skriver om kriminalitet og voldsepisoder som skjer i områder øst og sør i Oslo. Holmlia er et slik sted, som først ble kjent for allmennheten i 2001 for det rasistiske motiverte drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen.

I sitt NJP-prosjekt fulgte fotograf Brian Cliff Olguin livet på Holmlia blant unge menn. Han er selv vokst opp der, med arbeiderklasseforeldre fra Chile og Colombia. Med prosjektet vil han vise hvem de unge mennene som opplever stigmatisering er, og gi et innblikk i deres hverdag.

Seg imellom kaller de hverandre for «bror». Betegnelsen er en tillitserklæring. På Holmlia ser de yngre guttene opp til de eldre. På fotballbanen drømmer de om Champions League, og bak skjermene søker de følgere og bekreftelse. Holmlia er deres hjemmebane.

Tall og rapporter har fortalt om utfordringer med lav sysselsetting og lavinntekt på Oslos østkant. Unge menn som vokser opp i vedvarende lavinntekt, står i større fare enn jentene for å ikke fullføre videregående skole, komme inn i arbeidslivet og falle i utenforskap. Samtidig har mange ungdommer en opplevelse av å bli urettferdig stigmatisert på grunnlag av deres hjemsted og enkeltepisoder.

Fotografiets Hus i Rådhusgata 20, Oslo, vises arbeidene til Olguin frem til 25. juni.

This site is registered on wpml.org as a development site.