Skip to main content

Paradis

Nord-Norge er et underlig sted. Det tiltrekker og frastøter. Livene, opplevelsene og blikkene er vidt forskjellige, på samme måte som omgivelsene sjeldent er seg selv like. I det ene øyeblikket går solen aldri ned, i det andre er mørket overveldende. Nord-Norge er fylt av kontraster. Det er et sted som byr på en tilværelse noen vil vekk fra, men som andre oppsøker.

I dette prosjektet utforsker jeg stedet hvor jeg vokste opp. Jeg følger turister, tilflyttere og lokalbefolkning for å observere hvordan ulike mennesker opplever Nord-Norge. Hvor ligger skjæringspunktet til alle blikkene og følelsene? Kan bildene mine være brikker som sammen antyder en slags helhet og bidrar til et svar på spørsmålet: Hva er Nord-Norge?

Om Lars Martin

Lars Martin Hunstad (f. 1990) er en nordnorsk dokumentarfotograf som er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Han har i flere år jobbet som journalist for lokalaviser i Nord-Norge, før han senere valgte å jobbe som fotojournalist med base i hovedstaden. Han har levert bilder til aviser som VG, Morgenbladet og DIE ZEIT, samtidig som han har jobbet fram personlige fotoprosjekter. I 2020 vant han kategorien «Åpen klasse» i Årets Bilde med sitt prosjekt «Bondetamp». Samme år tok han del i gruppeprosjektet «Dette Året», hvor 53 fotografer skildret koronapandemien i Norge gjennom et år. Prosjektet ble i 2021 stilt ut ved flere anledninger, i tillegg til å bli sammenfattet i en bokutgivelse utgitt av Molo Press.

Nettsted: https://lmh.photos/

This site is registered on wpml.org as a development site.