Skip to main content

Preus museum i Horten har kjøpt inn fotografier fra 30 norske fotografer til sin samling. Fem av disse er tidligere NJP-fotografer.

Andrea Gjestvang, Knut Egil Wang, Terje Abusdal, Ulla Schildt og Tonje Bøe-Birkeland står på listen over fotografer som Preus museum nå har kjøpt inn arbeider fra.

– Dette er svært gledelig. Fotografi er et felt som utvikles og vokser, og som fotografisk museum ser vi det som viktig å styrke samlingen og ikke minst stimulere miljøet både blant fotografer og kamerabaserte kunstnere, sier Kristin Aasbø, konstituert direktør ved Preus, i en pressemelding.

Museet mottok ekstraordinære midler som en del av stimuleringsordningen i forbindelse med pandemien. Preus har brukt disse til primært å styrke sin samling med kvinnelige fotografer og kunstnere.

– Vi har hittil inngått avtaler om kjøp av nærmere 200 verk fra 30 fotografer. Målet har hele tiden vært å skape en slags tidskapsel som vil vise hva som er temaer i tiden innenfor de forskjellige sjangrene av fotografi, sier Aasbø.

Foto: Terje Abusdal

This site is registered on wpml.org as a development site.