Skip to main content

52 fotografer er med i prosjektet Dette Året. Nylig ble fotoboken lansert.

For tiden stilles den ferske fotoboken ut på Kunstnernes Hus i Oslo. Bak prosjektet står Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux, begge med tilknytning til Morgenbladet og deltakere i denne runden av NJP.

Prosjektet Dette Året har levd på Instagram i en lengre periode allerede, der de deltakende fotografene har bidratt med sine egne, ofte personlige, skildringer av Norge under Coronapandemien. Mange av fotografene er tidligere deltakere i Norwegian Journal of Photography.

Til Journalisten forteller de to redaktørene om formålet og bakgrunnen for det massive dokumentarprosjektet:

– Ideen kom ut av en tanke om å, på den ene siden, generere et fellesskap og skape noe sammen, og på den andre siden, muligheten til å få folk til å jobbe og få inntekt, sier Klougart til Journalisten.

Prosjektet har fått 300.000 kroner i støtte fra Fritt Ord, og nylig ble fotoboken Dette Året lansert på Kunstnernes Hus i Oslo. 20. august blir det seminar og åpning av utstilling under Oslo Fotobokfestival på Fotogalleriet i Oslo. Neste dag blir det boklansering ved Fotografihuset og 28. august ved Fotografiets Dag på Preus Museum.

Foto: Marie Sjøvold, Erik Mowinckel og Dev Dhunsi.

This site is registered on wpml.org as a development site.