Skip to main content

I løpet av de neste to årene, vil Nora Savosnicks prosjekt om det jødiske livet i Norge, være et vindu mot hvordan jøder i hele Europa lever.

Deltakerne i dette prosjektet vil komme fra de to eneste synagogene i Norge, som har rundt 900 medlemmer. Disse synagogene er sentrum for jødiske aktiviteter for familier fra hele landet, fra forskjellige sosioøkonomiske og geografiske miljøer, fra Honningsvåg til Oslo.

Dette prosjektet ønsker Nora å dokumentere det jødiske livet i Norge fotografisk og samtidig være et mikrokosmos om immigrasjonsmønstre og geografi i Europa.

Prosjektet Jewish Life in Norway bruker dokumentarsjangeren som utgangspunkt, der hun vil dokumentere livene til forskjellige familier i flere uker. Hun ønsker å fotografere hele bredden i hverdagslivet, skuffelser, oppturer og lykke. Dette vil hun få til ved å komme tett på menneskene og deres hverdagsliv.

Nora skriver:

«Når den norske grunnloven kom i 1814, innhold den et forbud mot at jøder skulle kunne komme til Norge. I 1851, når denne loven ble fjernet, var min familie blant de første som kom til Norge. Før andre verdenskrig var det rundt 2.100 jøder i landet. Rundt 735 av dem ble sent til Auschwitz og døde. 29 overlevde og returnerte til Norge etter krigen, kun fem fikk barn. Min bestefar var en av dem.»

This site is registered on wpml.org as a development site.