Skip to main content

Masaiernes livsform er under forandring. De kjemper for å bevare deres identitet som masaier og tilpasse seg den moderne verdens normer og krav.  På grund av klimaforandringer, konkurranse om jorden og fattigdom økes presset på Østafrikas masaier, skriver Sofie Amalie Klougart om sitt prosjekt Den Moderne Masai.

«Mange søker til de større byene for å finne arbeid. Noen forsøker seg i turistindustrien, hvor de jobber som dørmenn på hotellene og som guider i de nærliggende landsbyene, mens andre finner arbeid som frisører, beach boys eller diamantjegere i gruvebyen Mererani.»

Gjennom portretter av unge menn, vil Sofie Amalie Klougart fortelle om en kompleks situasjon for en presset befolkningsgruppe, som forsøker å bevare sin kultur i en tid, hvor den på alle måter er under press. 

I 2017 besøkte hun områder i Tanzania og Kenya for å jobbe med research til prosjektet. Hun har besøkt gruveområdet i Mererani, hvor de arbeider som diamantgravere, sykehuset for mazaiene og hoteller, hvor hun har en følelse for de utfordringer de står overfor i forhold til å bevare sin kultur og samtidig overleve.

This site is registered on wpml.org as a development site.