Skip to main content

Den 2. mars åpner NJP-fotograf Katinka Goldberg utstilling på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal. Hun kommer også ut med en ny bok.

Bristningar presenteres sammen med den svenske kunstneren Stig Lundgrens malerier og tegninger. Tematisk bindes verkene til de to sammen ved at de begge tar utgangspunkt i det indre liv. Gjennom fotografier anvender Goldberg seg av den konkrete ytre virkeligheten for å visualisere en abstrakt indre virkelighet. Lundgren jobber på samme måte med malerier.

Ved å bryte opp den konvensjonelle måten å vise fotografi på, nærmer Katinka Goldberg seg Lundgrens strategi. Dermed kan de sammen skape en visuell dialog som både utfordrer og forsterket hverandre.

Utstillingen på Bomuldsfabriken i Arendal vil også eksprimentere med hvordan fotografi presenteres for å skape visuelle rom for betrakteren

– Jeg vil gjøre det fotografiske mediet mer ekspressivt, lekent og mer tilgjengelig for publikum, sier Goldberg.

Boken og utstillingen Bristningar er en fortsettelse av Goldbergs første bok, Surfacing. Prosjektet består av tre deler totalt, som tematisk forholder seg relasjoner, identitet og savnet etter tilhørighet. Del tre av dette prosjektet vil være historien hun har jobbet med de to siste årene i Norwegian Journal of Photography; Shtumer Alef.

Utstillingen er også med i den Kulturelle Skolesekkens program for 2019, og vil være åpen frem til begynnelsen av mai 2019.

This site is registered on wpml.org as a development site.