Skip to main content

Nå er seriene til de ti NJP-fotografene ferdig redigert etter en Oslo-helg med siste gjennomgang av alle fotografier.

13. til 14. november møttes fotografene i Fritt Ords lokaler i Oslo for å gjøre et endelig utvalg av bilder til sine prosjekter. I forkant hadde redaktørene Rune Eraker, Laara Matsen og Espen Rasmussen gått gjennom et bredt utvalg bilder og laget forslag til hvordan historiene kan settes sammen. Deretter møtte de Gösta Flemming i det svenske forlaget Journal, for å samordne hans forslag til redigering.

Helgen i Oslo ble brukt til grundig gjennomgang av alle historiene. Hver av de ti fotografene fikk 45 minutter med de fire redaktørene, der utvalg ble diskutert, redigeringer gjort om og forslag til tekster drøftet. Flemming fra Journal Forlag hadde også med skisser til layout for den første utgaven av NJP-boken, og viste hvordan de forskjellige seriene kan bygges opp på sidene.

På søndag ble alle de ti ferdige seriene vist i plenum. Nå er prosessen med bok godt i gang. Gösta Flemming i Journal skal gi ut den første utgave av NJP-boken, og i månedene som kommer vil arbeidet med layout, bildepresentasjon og tekster stå sentralt, alt i tett samarbeid med fotografene i NJP.

This site is registered on wpml.org as a development site.