Skip to main content

Fotograf Andrea Gjestvang som er med i NJP, er valgt til Årets Frilanser.

Det er Frilansjournalistene/Norsk Journalistlag som står for utmerkelsen Årets Frilanser, og juryen besto av Linn Stalsberg, Åshild Eidem, Per Asbjørn Risnes jr. og Paul S. Amundsen.

Juryen uttaler: «Andrea Gjestvang er en frilanser som i hovedsak bruker sin energi på få, men svært gjennomarbeidede prosjekter. Noe av dette er typiske arbeider som ikke kaster av seg på kort sikt, og som krever et stort personlig engasjement, og som ikke er preget av kompromisser, tvert imot. Dette står det respekt av. I prosjektet “Disappearing Ice Age” skildrer hun livet på Grønland over lang tid.»

«Hun tilbringer flere måneder i Finnmark for prosjektet “Everybody Knows This is Nowhere” utelukkende for å jobbe med sitt eget prosjekt. Og hun stopper ikke der: Hun drar tilbake og tilbringer nye, lange perioder blant ungdom i Finnmark for å lage en fotodokumentar som tar oss med bak klisjeene. I en tid preget av hastighet og raske nyheter lar vi oss imponere og inspirere av denne langsomme og grundige måten å arbeide på.»

Juryen la også vekt på Gjestvangs engasjement for andre frilansere med bloggen Heartbeat photography, der hun sammen med fotograf Marie Sjøvold promoterer andre kvinnlige fotografer. Prisen er 20.000 kroner og et diplom tegnet av Finn Graff.

Se Andrea Gjestvangs prosjekter på hennes nettside og se bloggen Heartbeat her.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.