Skip to main content

Oddleiv Apneseth er årets utstiller under Osafestivalen på Voss. Torsdag 25. oktober åpnet utstillingen, dog ikke uten debatt.

Apneseth presenterer ti store panoramaportretter på 2,5 meter til 3 meter og et gruppeportrett i Banksmidja, lokalene til Voss kunstlag frem til 30. november. Et av portrettene han har tatt er av kunstneren Lars Vilks som poserer med et maleri der man ser deler av en Muhammed karikatur. Etter mye debatt besluttet kunstlaget å sensurere fotografiet. NRK Vestlandsrevyens innslag sist onsdag forteller mer om bakgrunnen for avgjørelsen.

Et annet av Apneseths fotografier i utstillingen ble presentert i fagbladet til Norsk Journalistlag, Journalisten, med historien bak bildet. Han portretterte folkemusiker Sinikka Langeland i Finnskogen.

—Vi reiste dit for å finne en elg. Inn mot svenskegrensen er det en diger innhegning hvor det skulle være to tamme elger. Men innhengingen er veldig stor, så det var egentlig et håpløst prosjekt. Ved hjelp av en lokalkjent kvinne fikk vi etter hvert lokket fram den ene elgen. Men den lot seg jo ikke styre på noen måte…, forteller Apneseth til Journalisten.

Han sier videre at det kun var fire bilder på filmen, og med stativ og et stor mellomformatskamera, var det ingen enkel oppgave å fange både elgen og Sinikka Langeland. I tillegg til fotografiet av Langeland, har Apneseth fotografert familien Knausgård og samt bilder fra et teaterprosjekt han har jobbet med.

This site is registered on wpml.org as a development site.