Skip to main content

De to NJP-fotografene Marie Sjøvold og Monica Larsen er plukket ut til å være med i den første utgaven av The European Photo Exhibition Award.

Det skal være et sted hvor relevante sosiale temaer om Europa utvikles og diskuteres blant talentfulle fotografer som bor og jobber i Europa, og som fortsatt er på et tidlig nivå når det gjelder å etablere seg som profesjonelle fotografer. 12 fotografer er plukket ut, og arbeidene deres vil presenteres på en omreisende utstilling i Europa.

– Målet har vært å få frem unge fotografer under 35, som holder et internasjonalt nivå, men som ikke har vært sett internasjonalt tidligere, forteller Rune Eraker, kurator og mentor for de skandinaviske fotografene, til foto.no.

Spesialist innen fotografi
Bak prosjektet står Fondazione Banca del Monte di Lucca (Italia), Fundação Calouste Gulbenkian (Portugal), Fritt Ord (Norge) og Körber-Stiftung (Tyskland). Deres mål er å bidra til og intensivere dialog i Europa. De ønsker også å støtte unge fotografer i begynnelsen av deres karriere ved å tilby internasjonale fasiliteter. Hver organisasjon velger ut en kurator, en spesialist innen fotografi, som er ansvarlig for å nominere tre fotografer. Vedkommende vil også være mentor og kurere utstillingene.

De utvalgte fotografene skal over en periode på seks måneder produsere et arbeid basert på et tema. De blir også tildelt et stipend og vil delta på to workshops. Her vil de få jobbe sammen med spesialister innen fotografi, dele erfaringer og møte andre fotografer fra Europa sammen med de fire mentorene.

Tema identitet
Utstillingen vil vises en rekke anerkjente steder, som the House of Photography i Deichtorhallen, Hamburg, Paris Photo 2012, Lucca Photo Fest 2012 og på Nobels Fredssenter i Oslo i 2013.

Tema for den første European Photo Exhibition Award er Europeisk identitet. De fire mentorene er Rune Eraker, Sérgio Mah (Lisboa), Enrico Stefanelli (Lucca) og Ingo Taubhorn (Hamburg) har plukket ut følgende 12 unge fotografer:

Catarina Botelho (Lisboa, Portugal), José Pedro Cortes (Lisboa, Portugal), Gabriele Croppi (Milano, Italia), João Grama (Lisboa, Portugal), Monica Larsen (Oslo, Norge),Frederic Lezmi (Tyskland), Pietro Masturzo (Napoli, Italia), Hannah Modigh (Stockholm, Sverige), Davide Monteleone (Roma, Italia), Linn Schröder (Hamburg, Tyskland), Marie Sjøvold (Norge), Isabelle Wenzel (Amsterdam, Nederland).

Les mer på sidene til Fritt Ord og på EPEA sine nettsider.

This site is registered on wpml.org as a development site.