Skip to main content

Med sin nye bok Bristningar ønsker tidligere NJP-fotograf Katinka Goldberg å besvare spørsmål som om det kan være en del av en helende prosess å formidle sin historie gjennom bilder, både for kunstneren og betrakteren. Torsdag 18. november lanseres boken på Tronsmo i Oslo.

Katinka Goldberg har det siste tiåret arbeidet med en trilogi av fotobøker som handler om relasjoner, identitet og lengsel etter tilhørighet. I den første boken Surfacing fortalte hun en historie om et nært forhold mellom mor og datter.

I Bristningar bruker Goldberg collage for å skildre hvilke konsekvenser overgrep og traumer i familien kan ha for selvbildet. Hvordan påvirkes barn og unges identitet av å bli utsatt for traumatiske hendelser tidlig i oppveksten? Kan det å formidle sin historie gjennom bilder være en del av en helende prosess, både for kunstneren og betrakteren? Dette er spørsmål som Katinka Goldberg vil besvare i sin nye bok.

Boken vever sammen bilde og tekst basert på glimt av minner fra oppveksten fra et barns perspektiv. Torsdag 18. november klokken 17.00 lanseres boken på Tronsmo bokhandel, hvor Goldberg forteller om boken og prosjektet i samtale med Ethan Rafal.

Del tre i trilogien er Shtumer Alef som handler om hvordan flukt og krigsminner påvirker generasjonene som kommer etter. 

Bristningar er publisert på det svenske fotobok forlaget Journal og designet av den belgiske designeren Jan Rosseel.

This site is registered on wpml.org as a development site.