Skip to main content

En time etter gjenåpningen av Norge, ble den femte utgaven av Norwegian Journal of Photography lansert til en fullsatt sal på Vega scene i Oslo. Se bildene fra lanseringen her.

– Arbeidsforholdene har ikke vært enkle for de ni fotografene som har vært med i denne runden av NJP, sa en av de tre redaktørene, Rune Eraker, da boken skulle lanseres og fotografene presentere sine prosjekter lørdag 25. september. På grunn av Corona-restriksjonene, har mye av jobbingen med prosjektene enten blitt forsinket og vanskeligere.

Men endelig kunne resultatene til de ni fotografene vises frem til publikum. Og timingen kunne ikke vært bedre: En time før lanseringen åpnet Norge opp igjen og regler som en meter avstand, begrensninger i antall publikum og en rekke andre regler ble dermed opphevet. Det gjorde at festivalen Mirage også kunne åpne dørene, og salen på Vega scene var fullsatt da fotografene viste frem og fortalte om sine prosjekter.

Bente Roalsvig i Fritt Ord åpnet arrangementet, og snakket blant annet om samarbeidet mellom Mirage festivalen og NJP. Deretter fortalte Rune Eraker om hvordan arbeidet har foregått under denne femte runden og om misjonen til NJP. Deretter var det de ni fotografenes tur til å stå i scenelyset på Vega scene for å presentere sine NJP-prosjekter:

Katinka Hustad, Javad Parsa, Brian Cliff Olguin, Nora Savosnick, Chris Harrison, Maria Pasenau, Geir Moseid, Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux.

Og til slutt kom forlegger i Journal Forlag, Gösta Flemming, opp på scenen for å avduke den femte utgaven. Så rykende fersk var boken, at kun to håndbundne eksemplarer var tilgjengelig denne dagen. Resten av opplaget er nå i Tyskland, før det kommer til Norge og ut i salg om et par uker. På forsiden av boken et fotografi fra prosjektet til Chris Harrison.

Norwegian Journal of Photography utgave fem vil være tilgjengelig å kjøpe på nettsidene til Journal forlag og hos Tronsmo om et par uker.

This site is registered on wpml.org as a development site.