Skip to main content

Tidligere NJP-fotograf Mathilde Helene Pettersen lanserer i disse dager bok på det tyske forlaget Kehrer.

Boken I need a kiss before they leave er på 113 sider og viser Mathilde Hele Pettersens fotografiske tolkninger av styrke og skjørhet knyttet til familie, morskap og tid. Det er et intimt portrett av hennes familie fylt med glede. Bildene reflekterer rundt menneskets ønske om å fryse tiden, for alltid bevare øyeblikk som vil fortsette å leve som kun som fjerne minner, skriver Kehrer forlag i en pressemelding.

I boken dokumenterer fotografen et helt foreldreskap, med alle sine lyse og mørke øyeblikk. I need a kiss before they leave reflekterer rundt det å bli en mor, bygge en familie, rundt det umiddelbare og uforutsigbare, styrker og skjørhet i livet og enkelte ganger rundt den altoverskyggende frykten for døden og det irreversible.

Fredag 8. november er det lansering i Paris, hvor Mathilde Hele Pettersen snakker om sitt arbeid sammen med Anna-Kaisa Rastenberger, som har skrevet tekstene i boken. Hun vil også signere boken under fotfestivalen Paris Photo klokken 16.00 samme dag.

Mathilde Hele Pettersen var med i Norwegian Journal of Photography fra 2013 til 2015, og har stilt ut sine arbeider i blant annet Lausanne, Buenos Aires og for tiden vises bildene hennes som en del av den store NJP-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter.

This site is registered on wpml.org as a development site.