Skip to main content

En fullsatt sal tok i mot den tredje utgaven av Norwegian Journal of Photography da boken ble lansert hos Fritt Ord fredag.

Rundt 150 var møtt frem for å få med seg lanseringen av NJP #3. Det ble selvfølgelig en kveld med fotografiet og de ni NJP-fotografene i fokus. De presenterte sine prosjekter i boken, før Donal Weber snakket om dokumentarfotografiet der han viste en rekke eksempler på hvilke retninger denne sjangeren har tatt de senere år.

Deretter ble fotografene til den fjerde runden med NJP avslørt (en egen artikkel om de åtte nye fotografene kommer snart), før Fritt Ords Bente Roalsvig og forlegger Gösta Flemming gikk på scenen for å avduke boken.

Første utgave er i rødt, den andre i blått og denne tredje utgaven er i hvitt. Omslagsbildet er fra prosjektet «Hardangervidda» og fotografert av Bergensfotografen Eirik Brekke.

I boken vises prosjektene til de ni fotografene Adrian Øhrn Johansen («Constant Fear»), Camilla Jensen («Dissolve/Evolve»), Eirik Brekke («Hardangervidda»), Kyrre Lien («Inside a Republic of Rebels»), Morten Andersen («Megacities»), Rebecca Shirin Jafari («Why Shirin?»), Tommy Ellingsen («Drive»), Tonje Bøe Birkeland («The Characters») og Ulla Schildt («The Garden»), i tillegg til forord av fotografen Donald Weber.

Norwegian Journal of Photography gis ut på det svenske forlaget Journal, og det er forlegger Gösta Flemming som står bak design, utforming og produksjon av boken.

This site is registered on wpml.org as a development site.