Skip to main content

Tomm W. Christiansen, deltaker i forrige runde av NJP, er sammen med journalistkollega Anders Fjellberg nominert til to prestisjetunge priser.

Christiansen og Fjellberg jobbet sammen i en lang periode med historien «Våtdraktmyseriet», som ble trykket i Dagbladets Magasinet. Historien ble også oversatt til engelsk, og det tok ikke lang tid før den hadde nådd avisredaksjoner og magasiner verden rundt. For noen uker siden var de to reporterne på Ted Talks i London, og nå er de også nominert til to internasjonale priser.

Frontline Club i London deler hvert år ut priser til journalistikk og fotojournalistikk av høy kvalitet. Christiansen og Fjellberg er nominert i kategorien «Print»:

«Vårdraktmysteriet, et reportasjeprosjekt i fire deler av Anders Fjellberg og Tomm W. Christiansen for den norske avisen Dagbladet, er en original og rørende historie som følger en politietterforskning for å identifisere en kropp som ble skylt i land i Norge, og som ender med å oppklare skjebnen til to flyktninger fra Syria. En sterk fortelling om flyktningkrisen i Europa.»

Teamet er også nominert til den høythengende prisen Amnesty Media Awards 2015, der vinnerne vil bli kunngjort den 26. november. Christiansen og Fjellberg er nominert i kategorien «Features».

 

This site is registered on wpml.org as a development site.