Skip to main content

Jeg fotograferer Oslos gamle søppelfylling Langøyene, som i dag er et populært friluftsområde og badested.

Den er også den eneste av øyene som er tilgjengelig med rutebåt hvor det er lov å overnatte. Hvert år fylles øya av midlertidige små samfunn i form av teltleirer,  satt opp av alt fra småbarnsfamilier og jobbsøkere fra Sør-Europa til rusmisbrukere og andre som lever litt på siden av samfunnet.

Fotoprosjektet utforsker disse små samfunnene som formes hvert år på Langøyene, og dokumenterer samholdet og båndet som oppstår mellom de som bor der.

Sommeren vil bli min fjerde på øya. Dersom alt går etter planen (det vil si at kommunen ikke stenger Langøyene som de gjorde forrige sesong), vil jeg bli å finne langs holmer og skjær med kamera i hånden de fleste dagene med sol. Jeg kommer til å sette opp et telt som blir min base, men vurderer en ny plassering – i fjor var det noen som flyttet inn i mitt da jeg ikke hadde vært der på noen dager.

De fantastiske menneskene som bor på øya er hovedgrunnen til at jeg jobber med prosjektet. Jeg har alltid følt meg velkommen og det er lett å komme i kontakt med folk. På varme sommernetter føles det som en feriekoloni, med mye liv og latter i de mange teltleirene. Og så gleder jeg meg veldig til den årlige samiske kulturfestivalen, med Mikkel Gaup i spissen. Sist gang var det lassokasting på stillestående og bevegelig gevir. Jeg fikk så vidt premie den gang. I år skal jeg øve på forhånd.

Sjekk ut Terje Abusdals nettside her.

This site is registered on wpml.org as a development site.