Skip to main content

Gossner er en intim og engasjert historieforteller med et prosjektforslag som tydelig viser at hun er en fotograf som vil jobbe innenfor mer spesifikke rammer enn de andre fotografene.

Hun bruker tid på å tilnærme seg et stille og tilbaketrukket miljø, samtidig som hennes bilder, ofte tatt med et 6×6-format kamera, har en direkte og liketil stil.

Utdrag fra prosjektbeskrivelsen

Diakonissene

Diakonisser er det nærmeste man kommer nonner i Den norske kirke. På Lovisenberg i Oslo bor det omtrent 30 eldre kvinner i alderen 70-100 år som har vært diakonisser hele sitt voksne liv. De er ”siste rest” av en kvinne-, yrkes- og religionshistorie som jeg mener bør dokumenteres før de forsvinner. Jeg har lyst til å fotografere disse kvinnene og høre deres historier før de blir borte. Flere av dem lever som pensjonerte diakonisser, og bor rundt og ved Diakonissehuset på Lovisenberg. Jeg har allerede begynt å treffe kvinnene. Jeg har planer om å følge dem et års tid. Kvinnene er en bit av kulturen vår som er sjelden, men som også speiler noe av tradisjonene i landet vårt.

This site is registered on wpml.org as a development site.