Skip to main content

Fotografen har en tydelig og godt utviklet stil, med mange innslag av humor og et skråblikk på verden rundt seg. Abusdals måte å fotografere på er interessant og «utenfor boksen»; arbeidene hans fungerer som umiddelbare blikkfang, men har alle ved nærmere observasjon historier å fortelle. Han fanger øyeblikkene på en uventet vis, og har en klar og tydelig stemme som gir oss følelsen av at han har mye på hjertet og vil si det på sin helt egne måte.  Redaksjonen har stor tro på hans prosjekt, og tror at nettopp denne stilen vil kunne gi oss en historie vi ikke har sett før. Abusdal er en fotograf som ikke er redd for å bryte konvensjoner om komposisjon, fortellerteknikk og stil. Han går sin egen vei, og retter kameraet sitt mot steder og hendelser som mange ville gått forbi.

Utdrag fra prosjektbeskrivelsen:

Langøyene

«I Bunnefjorden innerst i Oslofjorden ligger Langøyene. Til tross for sine kun 0,3 kvadratkilometer og sin bakgrunn som hovedstadens gamle søppelfylling er den blitt et populært friluftsområde og badested. Samtidig som våronna og Oslo-fergenes sommerrute setter i gang, bygges de første midlertidige landstedene langs strand, skog og holmer på Langøyene.

Små samfunn tar form, og de mange teltleirene utvikler sine egne identiteter. Sommeren for to år siden begynte jeg å overnatte på øya regelmessig samtidig som jeg begynte å ta bilder av hverdagslivet til de som bor der. Sammensetningen er mangfoldig – med alt fra småbarnsfamilier og jobbsøkere fra Sør-Europa til rusmisbrukere og andre som lever litt på siden av samfunnet.

Prosjektet mitt går ut på å utforske disse små, midlertidige samfunnene som oppstår hvert år på Langøyene. Jeg vil se på båndene som oppstår etter at folk har bodd så tett på hverandre over lengre tid, og dokumentere samholdet.»

This site is registered on wpml.org as a development site.