Skip to main content

Fotografen arbeider med et uttrykk som tydelig henter inspirasjon både fra dokumentar- og kunstfotografiet. Redaksjonen er betatt av hennes måte å utfordre betrakteren på med sine bilder. Sjøvold jobber med sterkt personlige ideer, og lar oss bli med inn i situasjoner og historier som enkelte ganger kan føles ubehagelige. Dette er en måte å bruke fotografiet på som NJP mener overskrider det mange forbinder med dokumentargenren, men Sjøvold forteller likevel en meget god historie med sine bilder. Sjøvolds prosjekt er originalt og utfordrende.

Utdrag fra prosjektbeskrivelsen:

At night we sleep

«Søvnen og natten er mitt utgangpunkt for å portrettere mennesker i «At night we sleep». Gjennom flere netter fotograferer jeg dem i deres egen seng, og det som skjer i deres nærmeste omgivelser mens de sover. Jeg viser mennesket i sin mest intime, ukontrollerte og sårbare tilstand. Det gir et innblikk i en verden vi alle er en del av, men som allikevel de færreste kjenner til. I et helhetlig portrett skildrer jeg den unike stemningen og tilstanden mellom drøm og virkelighet som oppstår i deres hjem og sinn på natten. For å kunne vise hvem de sovende virkelig er, bygger jeg opp portrettet av tre deler som skaper en større helhet:

Del 1. Hva skjer rundt oss mens vi sover? De nære omgivelsene til den som sover, og det som skjer hvis han/hun våkner i løpet av natten.
Del 2. Personens natt i sengen. Fotograferes både som en studie av søvnen og med en større tilstedeværelse.
Del 3. Personens drømmer igjennom natten. Påvirker min skildring av mennesket og redigeringen av serien.

Min tilstedeværelse vil påvirke deres søvn i løpet av natten, men ved å være der over flere netter vil det komme muligheter til å utforske den ubevisste verden.»

This site is registered on wpml.org as a development site.