Skip to main content

Elin Høylands NJP-prosjekt Helt Konge fortsetter sin reise i Norge. Fra lørdag 17. september stilles den ut i Galleri Buen i Mandal.

Fotograf Elin Høyland reiste Norge rundt, snakket med folk og fotograferte bildene på veggen – enten av dagens kongefamilie eller tidligere generasjoner. Det var hennes prosjekt de to årene fotografen var med i Norwegian Journal of Photography.

Bildene gir oss et unikt innblikk i norske hus og hjem. For noen er kongebildene en lidenskapelig hobby, for andre en måte å ivareta tradisjoner og historien på. Det eneste som knytter dem sammen, er interessen for kongefamilien.

Lørdag åpner utstillingen i Galleri Buen i Mandal, som tidligere i år ble vist på Skrova i Lofoten, og den vil henge frem til 23. oktober.

Den prisbelønte fotografen hadde i 2006 en utstilling på Obrestad fyr på Jæren, der et bilde av kong Olav hang i maskinrommet. Det ble starten på en lang fotojakt på kongebilder i norske hus, hytter og andre steder der folk henger opp sine fineste kongebilder.

Elin Høyland fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011 med boken «The Brothers». I noen år var hun fast frilanser i London for The Guardian, og har siden 1999 vært fast ansatt i Dagens Næringsliv. Hun har også hatt flere utstillinger på fotofestivaler, gallerier og museer i inn- og utland.

Galleri Buen 17.september – 23.oktober
Utstillingsåpning lørdag 17.september kl 14-17
Åpent lør-søn kl 14-17

This site is registered on wpml.org as a development site.