Skip to main content

Room One:

Room One fokuserer på minner, identitet og virkelighet. Det begynte som et forsøk på å finne et familiemedlem som har vært borte nesten hele livet mitt. Han het Leif. Han var alkoholiker og også bestefaren min. Det var alt jeg visste om ham. Det eneste visuelle minnet jeg har om ham fra da jeg var barn, er hånden hans som holder en sigarett.

Drevet av nysgjerrighet, prøver jeg nå å sette sammen forskjellige visuelle brikker for å undersøke historien om bestefaren min. Det lille jeg vet om ham, blandes med egne minner og forestillinger. Prosjektet er et forsøk på å grave dypere i min egen familiehistorie.

Familien holdt alkoholismen skjult – likevel har den preget oss. “Det sies at lykkelige familier er like. Og at hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen
måte.” (Lev Tolstojs)
Man kan føle seg alene i en familie med mye alkohol, Men slik er det ikke. Alkoholisme finnes i alle samfunnslag og i alle typer familier, men det er tabubelagt og stigmatiserende. Ved å fortelle en personlige historie om en alkoholiserte bestefar, ønsker jeg å undersøke både hvem bestefaren min egentlig var, men også hvordan han har preget meg, min egen identitet og min familie. Som fotograf er jeg interessert i relasjoner og hvordan de påvirker oss. I hvilken grad kan traumer arves og forme en familie?

Om Simen:

Simen R. Ulvestad (f. 1994) er kunstner og fotograf. Han er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography, og jobber med oppdrag og personlige dokumentarprosjekter.  I 2018 vant han kategorien «Årets nykommer» i Årets Bilde med sitt prosjekt «Peter Pan». Simen jobber også fast for teatergruppen Susie Wang.

Nettside: https://simenulvestad.com/

Room One fokuserer på minner, identitet og virkelighet vs fiksjon. Det begynte som et forsøk på å finne et familiemedlem som har vært borte nesten hele livet mitt. Han het Leif. Han var alkoholiker og også min bestefar. Det er alt jeg visste om ham. Det eneste visuelle minnet jeg har om ham fra da jeg var barn, er hånden hans som holder en sigarett. Jeg rakk å ta et portrett av ham rett før han døde i 2020.

This site is registered on wpml.org as a development site.