Skip to main content

Denne uken starter fotofestivalen Nordic Light i kristiansund. På programmet står flere tidligere NJP-fotografer.

Hvert år inviterer festivalen mellom 20 og 25 fotografer fra hele verden, og blant dem har vært anerkjente navn som Anton Corbijn, Albert Watson, James Nachtwey, William Klein, Mary Ellen Mark og Mona Kuhn.

I år fokuserer festivalen, som går fra 22. til 25. oktober, på norske fotografer og kunstnere, og på utstillingsprogrammet står både Helge Skodvin (deltaker i NJP fra 2011 til 2013 ) og Katinka Goldberg (NJP fra 2017 til 2019). NJP-redaktør Laara Matsen vil også gjeste festivalen for å holde en portfolio review.

Brian Cliff Olguin, deltager i denne runden av NJP, sitter i panelet som vil diskutere kunst og kommersiell næring og det å leve av fotografi som kunst, fredag 23. oktober. Samme dag holder Helge Skodvin og Katinka Goldberg sine foredrag.

I samarbeid med Dok-festivalen i Trondheim og Fredrikstad vises en omfattende utendørs utstilling. Temaet er «New Landscape» som viser ny, russisk fotografi. Fotografer som er representert i utstillingen er Alexander Gronsky, Anastasia Tsayder, Liza Faktor, Max Sher, Petr Antonov, Sergey Novikov og Valeri Nistratov.

Les mer om Nordic Light i Kristiansund her.

This site is registered on wpml.org as a development site.