Skip to main content

Fotograf Therese Alice Sanne er plukket ut til World Press Photo Masterclass i Amsterdam.

Alice Sanne er med i denne utgaven av Norwegian Journal of Photography, og torsdag kom beskjeden om at hun er en av 12 fotografer som er plukket ut til Joop Swart Masterclass. Hvert år arrangeres den av World Press Photo og dette er 26. gangen den arrangeres. Det var 245 nominerte fotografene fra hele verden og Therese er altså én av 12 som får delta på workshopen i Amsterdam fra 17. til 21. september i år.

– Jeg var imponert, ikke bare over fotografenes kompetanse i forhold til deres nivå, men også hyggelig overrasket over å se at mange av dem utfordrer mediet, de takler komplekse ideer og forsøker å ta risiko i sitt arbeid, uttaler Tanvi Mishra, bilderedaktør og kurator fra India som var en av seks som satt i komiteen som valgte ut de 12 fotografene.

En rekke internasjonale fotografer og andre eksperter på fotografi hadde nominert 52 prosent kvinnelige fotografer og 48 prosent mannlige, skriver World Press Photo på sin nettside. Av de tolv deltakerne, er det syv kvinner og fem menn.  Tidligere var det en øvre aldersgrense for å kunne bli nominert og delta, men nå er dette forandret til fotografer som er tidlig i sin karriere med fem til ti års erfaring.

De 12 fotografene er: Nydia Blas (USA), Fabiola Ferrero (Venezuela), Christopher Gregory-Rivera (Puerto Rico), Sofía López Mañán (Argentina), Thandiwe Msebenzi (Sør Afrika), Yoppy Pieter (Indonesia), Hannah Reyes Morales (Filippinene), Zied Ben Romdhane (Tunisa), Soumya Sankar Bose (India), Therese Alice Sanne (Norge), Abdo Shanan (Algeri) og Shahria Sharmin (Bangladesh).

 

This site is registered on wpml.org as a development site.