Skip to main content

Tidligere NJP-fotograf Terje Abusdal vant Nordic Dummy Awards 2017. På listen over nominerte finner man også Damian Heinisch.

Abusdal vant prisen for sitt prosjekt Slash & Burn, som også har høstet internasjonal anerkjennelse ved å vinne Leica Oscar Barnack Award tidligere i år. Juryen i Nordic Dummy Awards sier følgende om Abusdals prosjekt:

«Prosjektet har en åpen og årvåken tilnærming til forskjellige fotografiske sjangre ved å rytmisk mikse dokumentar, arkiv og arrangert fotografi. Med denne tilnærmingen blir leserens nysgjerrighet tilfredsstilt og dratt inn i en lite kjent historie om en finsk minoritetsgruppe som opprinnelig bosatte seg langs den Svensk-Norske grensen på 1600-tallet.»

På listen over nominerte til årets pris, var også nåværende NJP-deltaker Damian Heinisch, med sitt prosjekt Fünfundvierzig.

Nå er vinneren samt finalistenes dummyer på en turne i Norden, og 4. desember åpnes utstillingen i Centrum För Fotografi i Stockholm. Deretter skal de stilles ut på Island, i Tromsø, Helsinki og Malmø.

Les mer om Nordic Dummy Awards her.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.