Skip to main content

NJP-fotografene var sterkt representert på premielisten under Årets Bilde-utdelingen i Oslo på fredag.

Tomm W. Christiansen fikk førstepris i kategorien «Dokumentar utland» for sitt NJP-prosjekt Bloodlands fra Ukraina.

Juryen skriver blant annet: «En stemningsfull serie med en dyster undertone. Fotografen diskuterer Europas fremtid. Han prøver å gå tilbake femti år for å lære noe av historien og finne sammenhenger. Det hele peker rett inn i konflikten som Europa står i idag.»

Tredjepris til Wang

I samme kategori fikk Knut Egil Wang en tredjepris med sitt prosjekt Før det store skjelvet fra California. Wang har reist langs San Andreas-forkastningen, og dette prosjektet presenterer han i NJP-boken som lanseres senere i år. Årets Bilde-juryen uttaler blant annet:

«Dette er en historie om noe som kanskje kommer til å skje. Fotografen har valgt å dokumentere mennesker som ikke kan gjøre noe med det uforutsigbare, og binder dem sammen med naturbilder og veikanter. Sammen får alt en uviss skjebne. Historien er gjennomtenkt, både i planlegging og gjennomføring. Fotografen lykkes i sine modige valg.»

Dessuten fikk Tomm W. Christiansen en andrepris i kategorien «Åpen klasse» med et bilde fra sitt NJP-prosjekt.

Tidligere NJP-fotografer

Tidligere NJP-fotografer er også sterkt representert på listen over vinnere i Årets Bilde. Andrea Gjestvang fikk både en førstepris og en tredjepris i kategorien «Sport reportasje». Helge Skodvin ble tildelt hele tre priser i år. Førstepris i «Dokumentar Norge» og i «Dagligliv i Norge» og andrepris i «Sport enkeltbilde».

Se alle de prisvinnende bildene her.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.