Skip to main content

NJP-fotograf Anne-Stine Johnsbråtens dokumentarprosjekt Good Wife, Wise Mother – Women in Japan stilles ut på Fotografiens hus i Oslo 5.-29.mars.

Japanske kvinners mange ulike roller i hverdag og arbeidsliv i en brytningstid mellom det moderne og det tradisjonelle er utgangspunktet utstillingen, hvor kvinner i ulike aldre kommer til orde. Hvordan er det å være kvinne i Japan i dag? Hva tenker de om sin frihet i et kjønnsperspektiv? Hvordan ser fremtiden ut?

Tilsynelatende lever norske og japanske kvinner relativt like liv i moderne samfunn. Men bak den velpolerte japanske fasaden, har den lykkelige karrierekvinnen mange fasetter.

Dokumentarprosjektet er inndelt i tre deler. Oppstilte portretter av 100 kvinner er montert side ved side. Alle har svart på korte enquête intervjuer. Dagligdagse situasjoner der kvinner er sentrale er prosjektets andre del. Johnsbråten har fotografert de separate kvinnevognene på t-banen, vært på kvinne-wrestling, og vandret gatelangs i Tokyo, Kyoto, Kobe og Hiroshima.

I den siste delen går fotografen tetter på enkeltkvinners hverdagsliv. Der møter vi blant andre go-go-danseren Manami, studenten Mai og tobarnsmoren Kanako både i fotoserier og i videointervjuer som presenteres som multimedieproduksjoner i utstillingen.

Utstillingen er støttet av Fritt Ord, Statens kunstnerstipend – Kulturrådet, Scandinavia–Japan Sasakawa Foundation og Scandinavian Photo – Fotovideoentusiastene.

Hvor: Fotografiens Hus finner du i Rådhusgata 20

Utstillingsperiode: 5.mars – 29.mars 2015 – Utstillingen er gratis og åpen for alle

Åpningstider: Tirsdag-fredag kl.10:00-16:00, og lørdag og søndag kl.12:00-16:00

 

This site is registered on wpml.org as a development site.