Skip to main content

NJP-fotograf Terje Abusdal er for andre året på rad kåret til vinner av den juryerte utstillingen under Fotografiets dag.

Av 127 søknader var 50 fotografer plukket ut til utstillingen, der altså Terje Abusdals serie ‘La Danse des Ombrés’ (Skyggenes dans) gikk helt til topps under Fotografiets dag i Horten. I juryen satt Thorstein Kleivdal (Norsk selskap for Fotografi), Stein Dahlsrud (Norske reklamefotografer), Alette Schei Rørvik (Forbundet frie fotografer) og Ingrid Nilsson (Preus museum).

Juryen sier følgende om serien til Abusdal: «Bildene til vinneren er en mystisk og litt eventyraktig reiseskildring, som med sitt helt personlige bildespråk unngår å bli eksotisme. Serien har mange innslag av humor og skråblikk på verden og menneskene i den. Det er tilsynelatende skumpmessig, men veldig bevisst gjort, og mystikken holder serien samlet. Nattbildene har en fremtredende og særegen bruk av farger, og fotografen er ikke redd for å bryte konvensjoner.»
– «La Danse des Ombrés» er en personlig road trip langs Ganges. – Fotografiene er en hyllest til selve reisen og det å være på veien. «Only the journey matters», sa den amerikanske fotografen Harry Callahan. Det er dette jeg forsøker å leve etter i denne serien, forteller Abusdal til nettstedet foto.no.

This site is registered on wpml.org as a development site.