Skip to main content

Norwegian Journal of Photography og Fritt Ord inviterer til seminar fredag 10. oktober 2014 kl. 17.00–19.00, i Uranienborgveien 2, Oslo, med Stephen Mayes, tidigere administrerende direktør i bildebyrået VII og ekspert innenfor kommunikasjon og sosiale medier, og Magnum-fotograf Thomas Dworzak. Arrangementet er åpent for alle.

Instagram har gitt fotografer en unik og direkte adgang til et stort publikum. Uten forsinkende mellomledd er de nå både fotografer, redaktører og publisister. De kan engasjere sine følgere og få direkte tilbakemeldinger, enten de jobber med nyhetshendelser eller med mer langsiktige prosjekter. Og med enkle smarttelefoner jobber de både på en lettere og mer direkte måte.

Når nesten 60 millioner bilder deles hver eneste dag, kan en spørre seg om ikke Instagram til slutt blir sin egen verste fiende. Klarer publikum å forholde seg til fotografiet når de oversvømmes av inntrykk? Har sosiale og politiske prosjekter gjennomslag på Instagram? Hvordan bygger man opp et publikum og beholder det? Og hvordan skiller man seg ut blant millioner av brukere?

Mayes har de siste årene fokusert mye på sosiale medier og Instagram spesielt, og på fredag vil han gi publikum et innblikk både i mulighetene og utfordringene som ligger i mediet. Mayes har i mer enn 25 år vært kreativ leder, administrerende direktør og ambassadør for karrieren til noen av verdens fremste fotografer og kunstnere innenfor både mote, fotojournalistikk og kommersiell fotografering. Blant annet administrerende direktør i VII Photo.

Dworzak er prisbelønt fotograf i det internasjonalt anerkjente bildebyrået Magnum Photos, og har fotografert krig og konflikter verden rundt. Hans siste besettelse er imidlertid å samle bilder. Det har tatt ham til dypet av Instagram, som han tråler for å kuratere en rekke oppfinnsomme fotobøker.

Les intervju med Thomas Dworzak hvor han forteller om sitt Instagram-prosjekt her og magasinet American Photos reportasje om profesjonelle fotografers bruk av Instagram her.

Følg Norwegian Journal of Photography på Instagram: @njournalphotography

Sted: Fritt Ords lokaler, Uranienborgveien 2, Oslo

Tid: Fredag 10. oktober, kl. 17.00 – 19.00

Åpent for alle

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.