Skip to main content

Nettstedet fotojournalisten.no har snakket med flere av fotografene i NJP om deres erfaringer med det to år lange prosjektet.

Helge Skodvin, som nylig gjestet fotofestivalen Dokfoto på Litteraturhuset i Oslo, forteller til nettstedet at han var godt i gang med sitt prosjekt om Volvo 240 da han ble plukket ut som deltaker. – Det var en blanding av klapp på skulderen og spark i baken. Jeg har personlig fått et stort utbytte av å være med og er evig takknemlig. Skodvin forteller til journalist Katinka Hustad at det har vært en fin anledning til å treffe ni andre fotografer. Han mener NJP har hjulpet prosjektet hans opp og frem.

Rune Eraker, en av tre redaktører i NJP, sier til fotojournalisten.no at de totalt sett er veldig overrasket over hvor bra det har gått og at han nå venter spent på å se resultatet i bokform. – Med boken vil vi skape et vindu ut av Norge. Ambisjonen er å nå et nordisk og internasjonalt marked, sier Eraker.

Det er det svenske forlaget Journal som skal distribuere utgivelsen NJP. Boken består av ti kapitler der hver fotograf får vist frem sitt prosjekt. Innledning er skrevet av ekteparet Alex Webb og Rebecca Norris Webb som deltakerne var på workshop med i november 2011. Mer informasjon  om boken og lanseringen vil bli å finne på dette nettstedet om kort tid.

This site is registered on wpml.org as a development site.