Skip to main content

Hennes fotografier er nære og intime; hun er en fotograf som er i ferd med å finne sitt eget uttrykk. Prosjektet om romfolket, skildret både i Romania og i Norge, har hun allerede jobbet med en lang stund. Hun har på en sjelden måte kommet innenfor et relativt lukket miljø som ofte ikke lar fremmede komme innpå seg. Engelberth er også på god vei til å fortelle historier på sin egen måte, noe redaksjonen i NJP mener det er spennende å jobbe med videre.

Utdrag fra prosjektbeskrivelsen:

Romfolkets Liv og Tradisjoner

«Romfolkets situasjon i Europa blir stadig vanskeligere. Etter Sarkozys deportering fra Frankrike, har behandlingen av romfolket fått mye oppmerksomhet i Europa. Romfolket reiser ofte rundt i forskjellige EU-land med tre måneders visum, og har derfor blitt en undergruppe som reiser inn og ut av landene. Romfolket har blitt den mest diskriminerte minoriteten i Europa, og Norge er intet unntak. Arbeidsløsheten blant romfolket er stor, og mange lever langt under fattigdomsgrensen. Romfolket er og har vært et reisende folkeslag: dette gjør at det er naturlig for mange å reise til andre land for å skaffe penger.

Jeg ønsker å fortsette dokumentaren med å gå dypere i deres hverdagsmiljø også når de ikke er ute og reiser. Jeg vil komme tettere på hvordan de lever når de kommer hjem, og hvorfor situasjonen i hjemlandet gang på gang driver dem ut på reise for å få tak i penger. Jeg har mange kontakter i Romania og flere som vil at jeg skal fotografere alt fra begravelser til giftermål og hverdagen generelt. Denne dokumentaren er viktig for å kunne skape en større forståelse av hvordan romfolket lever, og hvorfor så mange er avhengige av å reise til andre land for å skaffe penger.»

This site is registered on wpml.org as a development site.