Skip to main content

Norwegian Journal of Photography og Fritt Ord inviterer til åpent seminar, “Fotografier lyver, fotografer gjør det ikke”, med Donald Weber, fredag 9. oktober klokken 17 – 18.30 hos Fritt Ord i Uranienborgveien 2, Oslo. 

Fotograf Donald Weber argumenterer for at man igjen tar kontroll over fotografiet, at man gir forfatterskapet til fotografen og reduserer dagens dominans av teknikk og estetikk i fotojournalistikken. Fotojournalistikk som estetikk, som en sjanger, har blitt kapret av “fotojournalistikken” – selve stilen. Stilen antyder så “sannheten”, objektivitet, rettferdighet, regelen om feil etc.

Hvordan har det seg at når det fotograferes hendelser, så blir ideen om hva fotojournalistikk er og bør være, undergravd?

“En historie trenger noen til å fortelle den.” Vil vi være i stand til å ta tilbake betydningen av fotojournalistikken, og gi mening til våre lesere, gjennom bilder der forfatterskapet beholdes? Det er vårt eneste håp.

Donald Weber er opprinnelig utdannet arkitekt og jobbet med Rem Koolhaas i Rotterdam, Nederland. Weber har gitt ut tre fotobøker, inkludert ”Interrogations”, om post-sovjetisk myndighet i Ukraina og Russland.

Han har mottatt en rekke priser og stipender, inkludert et Guggenheim Fellowship, og to priser i World Press Photo. En rekke prosjekter har blitt stilt ut på utstillinger og festivaler verden rundt.

Akkurat nå jobber Donald Weber med sitt neste prosjekt, «War Sand», om historiske offer, og betydningen av krig i vår moderne verden.

Se arbeidene til Donald Weber hos bildebyrået VII.

Seminar med Donald Weber.

Dato: Fredag 9. oktober

Tid: 17.00 – 18.30

Sted: Fritt Ord, Uranienborgveien 2, Oslo.

This site is registered on wpml.org as a development site.